AA

Hírek

Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A nagy nemzetközi szervezetek és a hazai kutatói műhelyek előrejelzései szerint a német gazdaság továbbra sem lépett az élénkülés útjára. A helyben járással kapcsolatos véleményeket a gazdaság szereplői körében végzett felmérés eredményei is megerősítik.
2024. május 23-án a Shanghai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Bizottság (CCPIT Shanghai) delegációja látogatást tett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarában és megbeszélést folytatott az MKIK és az MKIK mellett működő Állandó Választottbíróság ...
A világ országaiban működő német kamarai szervezetek és képviseletek ez év tavaszán is elkészítették hagyományos, a tagvállalataiknak a világgazdasági kilátásokról és saját üzletmenetükkel kapcsolatos várakozásairól szóló jelentését.
Az építőipari és az ipari vállalatok helyzetmegítélését továbbra is borúlátás jellemzi, míg a szolgáltatási tevékenységet folytató vállalatok általában jóval bizakodóbbak. A fogyasztói bizalom mindeközben változatlanul nagyon alacsony.
Magyarország és az Európai Unió versenyképességét is javítja az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara együttműködési megállapodása
A 180 egyetemi közgazdász körében végzett közös felmérésben az egyetemi professzorok az iskolai osztályzás szerint „még elégséges” jelzővel osztályozták a német gazdaság telephelyi feltételeit.
A Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) elnökének budapesti látogatása alkalmából az MKIK Magyar-kínai üzleti rendezvényt szervezett.
X public.szechenyi.title