AA

Hírek

Elkészült az MKIK Közgazdasági Igazgatóságának 2023/III. negyedéves Gazdasági Tájékoztatója.
Az alábbiakban található az aktuális online külgazdasági rendezvényeink listája. Várjuk a külpiacok iránt érdeklődő vállalkozások  jelentkezését!
Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a dokumentumot november 27-én írta alá Csák János miniszter és Parragh László, az MKIK elnöke.
Ezúton tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozatának szervezésében megvalósuló Magyar-német online üzleti workshopra.
Ausztriában a harmadik negyedévben a gazdaság teljesítménye 0,6 százalékkal elmaradt az előző negyedévitől, s 1,2 százalékkal volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban.
Az elmúlt években megjelent koronavírus-járvány és az energiaár-sokk hatására egymástól eltérő irányú fejlődés jellemezte különböző német feldolgozóipari ágazatok termelését.
2024-ben a német gazdaság bár kilép a recesszióból, a jövő évre jelzett gazdasági növekedés alig haladja meg az 1 százalékot.
A felmérés Volker Treier, a Német Ipari és Kereskedelmi Kamara (DIHK) külkapcsolatokért felelős főtitkárhelyettese által november elején bemutatott eredményei alapján egy összességében hűvös világgazdaság képe alakult ki.