AA

Hírek

Hírek a külkereskedelem szempontjából fontosabb országok aktuális gazdasági helyzetéről, az országokat érintő legfontosabb intézkedésekről.
A 180 egyetemi közgazdász körében végzett közös felmérésben az egyetemi professzorok az iskolai osztályzás szerint „még elégséges” jelzővel osztályozták a német gazdaság telephelyi feltételeit.
A Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) elnökének budapesti látogatása alkalmából az MKIK Magyar-kínai üzleti rendezvényt szervezett.
Termelése elmúlt évi 1,5 százalékos visszaesése után az idén újabb 1,5 százalékkal tovább csökken a német ipar teljesítménye.
A müncheni Ifo gazdaságkutató intézet drezdai fiókintézete elemzést készített az „új tagországok” munkavállalói Németországban történt megjelenéséről és a tevékenységükkel kapcsolatos tapasztalatokról.
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és az Igazságügyi Minisztérium 2024. április 29-én Stratégiai Partnerségi Megállapodást kötött, amely ismét új lendületet ad a kormány és a vállalkozók közötti együttműködésnek.
Velünk a vállalkozásodért – amit a jövőről tudni érdemes címmel indított vállalkozásfejlesztési rendezvénysorozat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. A programsorozat első állomása Debrecen volt...
A helyzet sokak szerint ellentmondásos, a német tőzsdei áramárak még mindig kétszer olyan magasak, mint 2019-ben.
X public.szechenyi.title